اردجین
اردجین زادگاه زیبای من
اینجا اردجین قطعه ای از بهشت گمشده ابهر رود است. منطقه ای زیبا، بکر و با آب و هوایی مطبوع؛ باغ های انگور اردجین زبانزد خاص و عام است. علاوه بر انواع انگور، درختان گردو، زردآلو، آلوچه، سیب، بادام و سنجد زینت بخش این سرزمین شده اند. رگ حیاتی اردجین سبز، رودخانه ای است خروشان که از کوه سر به فلک کشیده قره داغ که تا اواخر تیر ماه هم برف به خود دارد؛ سرچشمه می گیرد. این رودخانه زیبا که در مسیر خود باغها و جنگلهای زیبا را سیراب می کند؛ تغذیه کننده سد شویر و یکی از شاخه های اصلی رودخانه ابهر رود است. این رودخانه پر برکت برخی مزارع باغدره، اردجین، شویر، هیدج، خرم دره و ابهر را سیراب می کندو به زندگی مردم این منطقه برکت و طراوت ارزانی کرده است.
زمستان سرد اردجین
اوچ قاشق داغی -کوه سه قاشق
تابستان زیبای اردجین
وطن از دیدگاه اسلام
وطن از عناويني است که نزد همه انسان ها و نيز در اديان آسماني و بخصوص، دين مقدس اسلام مورد توجه بوده و از قداست و احترام ويژه اي برخوردار است و در آموزه هاي ديني به محبت و مهرورزي نسبت به آن سفارش فراوان شده است. عشق به وطن، ميلي طبيعي است که خداوند در بين مخلوقاتش قرار داده است به گونه اي که حتي حيوانات نيز به محل زندگي خود گرايش غريزي دارند.
دين اسلام اين ميل را مورد توجه قرار داده و ترک وطن و مهاجرت از آن را تنها در مواقع و شرايط خاص، مطلوب معرفي مي کند. از ديدگاه اسلام، وطن گرايي، نبايد جنبه افراطي و منفي به خود بگيرد و بالتبع، موجب تبعيض گردد و انسان ها را تحت عنوان مليت هاي مختلف، از يکديگر جدا و روابط خصمانه و جنگ هاي خونيني در بين آنان ايجاد کند. اين گونه وطن دوستي در اسلام مذموم است.
دانشمندان و مفسران اسلامي در شرعي بودن حب وطن ترديدي ننموده و با بسياري از آيات و روايات آن را اثبات کرده اند. در اين مقاله، نظر اسلام پيرامون وطن دوستي مورد بحث قرار مي گيرد.
به زبان عربی
يعتبر الوطن من المسائل و القضايا التي اهتم بها الناس جميعا و اهتمت كذلك الأديان السماوية بها و لاسيما الدين الإسلامي الحنيف. فقدس الوطن قداسة خاصة فجاءت التعاليم الدينية وركزت علي حب الوطن و تعزيزه و كثيرا ما أمرت به وأرشدت الناس الي الإخلاص في المحبة والحنان والدفاع عنه بكل الوسائل.
فحب الوطن و الحنو عليه يعتبر غريزة أو بالأحري فطرة جعلها الله في خلقه و حتي أننا نري هذه الحالة في الحيوانات، حيث أنها و بدافع غريزي تهاجر الي مواطنها الأصلية بعد أن ولدت في المهجر الذي هاجر اليها والديها.
و نحن نري بأن الدين الإسلامي يعني بالوطن و يعيره اهميته البالغة و لايدعو الي ترك الوطن و هجره الا في مواقع و ظروف قاهرة و خاصة.
و بالتالي فإن علماء الإسلام والمفسرون لم يترددوا في أن يعتبروا حب الوطن لازما قانونا و شرعا. و أثبتوا ذلك بآيات و روايات عديدة من القرآن والسنة الشريفة.
في هذه المقالة، نقوم بدراسة و تبيين نظر الإسلام حول حب الوطن و وظائف الانسان تجاهه و التفاني في سبيله.